Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayЕвропейският парламент на пленарната си сесия в четвъртък

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayЕвропейският парламент на пленарната си сесия в четвъртък
Коментари Харесай

Европейският парламент гласува Държавната дума да бъде призната за нелегитимна

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pixabay

Европейският парламент на пленарната си сесия в четвъртък с болшинство утвърди отчет за връзките с Русия, в който приканва страните от Европейски Съюз да не признават Държавната дума за законна, в случай че тридневните избори на 17, 18 и 19 септември бъдат фалшифицирани, написа Finanz.ru.

За документа, направен от комисията по интернационалните въпроси на Екологичен потенциал за Европейската комисия и Европейския съвет, гласоподаваха 494 депутати със 103 гласа „ срещу “ и 72 „ въздържали се “.

„ Руският режим заплашва мира и сигурността в Европа, продължаващите систематични нарушавания на правата на индивида против своите жители и нападателната външна политика, в това число противозаконното анексиране на Крим, кибератаките върху инфраструктурата на Европейски Съюз страни членки и нарушавания на интернационалното право “, документ, оповестен на уеб страницата на Екологичен потенциал.

Ситуацията в Русия, съгласно създателите на отчета, " се утежнява бързо ", защото " президентът Владимир Путин ускорява репресиите против демократичните сили, с цел да заглуши критиците и да ограничи свободата на мирни събрания ".
Режимът на Путин е „ застояла властническа клептокрация, водена от президент за цялостен живот, заобиколен от олигарси “, до момента в който съветската стопанска система зависи от износа на петрол и газ, „ неконкурентоспособна “ и живее в условия на „ солидна държавна корупция “, се споделя в отчета.

Измененията в съветската Конституция, които „ нулират “ изискванията на Путин, съгласно Екологичен потенциал, бяха „ признати нелегално “ и освен разрешиха президента да бъде определен за шести мандат през 2024 година, само че и „ ограничиха правата на жителите до обективен развой “, защото те дадоха на президента правото да назначава съдии от Конституционния съд.

В тази връзка страните от Европейски Съюз би трябвало „ да са подготвени да не признаят съветския парламент и да обмислят опцията да изискат изключване на Русия от интернационалните организации и парламентарни събрания, по -специално ПАСЕ, в случай че изборите в Русия бъдат приети за фалшифицирани, извършени в нарушаване на демократичните правила и интернационалното право ", се споделя в отчета.

Според Екологичен потенциал към този момент е „ просто невероятно “ да се смятат изборите за почтени: управляващите „ ускориха репресиите “ и „ унищожиха политическата конкуренция “, повтаряйки сюжета на беларуската тирания от август 2020 година
Европейският съюз би трябвало да „ осъди всички опити на президента Путин да остане на власт след приключването на пълномощията на 7 май 2024 година “ и да създаде подробна тактика за понижаване на зависимостта от петрола от газ от Русия, се споделя в документа. Частично този проблем се взема решение посредством „ зелената договорка “, пишат евродепутатите: до 2030 година вносът на нефт би трябвало да намалее със 78-79%, а на газ-с 58-67%.

И най-после, страните -членки на Европейски Съюз би трябвало да „ употребяват своето въздействие и да призоват Русия да бъде изключена от системата SWIFT “, с цел да възпират съветското управление от по -нататъшно нападателно държание, както и да бъдат подготвени да откажат да купуват съветски въглеводороди, в случай че Москва „ продължи да заплашва “ европейските страни, препоръчани от създателите на отчета. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР